Meer informatie of direct een proefles boeken? Bel nu: 06 54691861

Taxi opleiding

Complete opleiding tot taxichauffeur

Taxi lessen, taxi-examen praktijk en theorie, chauffeurspas en trambaanontheffing

Bel naar 023 533 96 94 voor meer informatie of schrijf je nu in..

Complete taxi opleiding in Haarlem

Taxi opleiding Haarlem - taxiles - taxi examen - chauffeurspas - trambaanontheffing Wil je taxichauffeur worden? Dan moet je beschikken over een chauffeurspas. Klanten weten op deze manier dat ze bij een erkende chauffeur in de auto zitten. Een taxi besturen zonder pas is strafbaar.

Met een taxi opleiding van Autorijschool Cakmak Haarlem leer je de vaardigheden en krijg je de kennis om het theorie en het praktijkgedeelte van het examen succesvol af te leggen. Naast de taxi les voor het halen van de chauffeurspas kun je bij onze rijschool ook terecht voor het regelen van de trambaanontheffing, zodat je gebruik mag maken van de vrije tram- en busbanen van Amsterdam.

Kortom, je toekomst als taxichauffeur begint bij Autorijschool Cakmak in Haarlem.

Inhoud taxi opleiding Haarlem

Tijdens de taxi opleiding in Haarlem worden de volgende onderwerpen behandeld: wet- regelgeving. Je moet op de hoogte zijn van de regels die betrekking hebben op het taxivervoer. Dat zijn natuurlijk de normale verkeersregels, maar ook specifieke wetten zoals de Wet personenvervoer 2000, Besluit personenvervoer 2000 en het Arbeidstijdenbesluit vervoer. Kennis van het voertuig, je weet hoe de motor, remmen, versnellingsbak en elektrische inrichtingen van de taxi werken (je kent de basispripes). Je bent in staat om storingen te constateren en weet hoe je hiermee om moet gaan. Klantgerichtheid, je weet wat klanten willen en gaat op een fatsoenlijke manier met klanten om.

Wat er verder tijdens de taxi-opleiding aan bod komt:

 • Administratie en documenten
 • Ritvoorbereiding en ritprijs
 • Verantwoorde en veilige verkeersdeelname
 • Optreden bij verkeersongevallen
 • Communicatie
 • Beroepshouding
 • Conflictsituaties en eigen gedrag
 • Handelen bij agressie
 • Afhandelen van klachten
 • Topografische kennis van Nederland
 • Professioneel rijgedrag en veiligheid
 • Omgaan met boord -en communicatieapparatuur
 • Route en rijtijd
 • Hoe op te treden bij ongevallen

Duur taxi opleiding Haarlem

Afhankelijk van kennis, vooropleiding en ervaring kun je kiezen uit de volgende opleidingsmogelijkheden. Cursisten met leerervaring kunnen kiezen voor een opleiding bestaande uit 10 dagdelen (5 dagdelen theorie van 3 uur en 5 dagdelen praktijk van 2 uur). Leerlingen met minder ervaring kunnen kiezen voor de opleiding van dagdelen (10 dagdelen theorie van 3 uur en 7 dagdelen praktijk van 2 uur). Taxi les wordt zeven dagen per week gegeven, zowel ’s avonds als in de morgen.

Opleidingseisen taxi opleiding

Om een taxiopleiding bij Cakmak te kunnen volgen moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een chauffeurspas of IVW nummer. De chauffeurspas dient te worden aangevraagd bij de Inspectiedienst Verkeer en Waterstaat. Bij de aanvraag krijg je een uniek IVW nummer. Zonder IVW nummer is het niet mogelijk een examen bij het CBR aan te vragen.

Het taxi examen

Het taxi examen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Het examen wordt afgenomen door de CCV, een divisie van het CBR. Het theorie-examen bestaat uit 40 multiple choice vragen. Daarvan moeten er 32 (80%) goed worden beantwoord. Het praktijkexamen/taxi examen duurt 85 minuten. Tijdens het examen krijgt de kandidaat een tweetal routeopdrachten. De eerste routeopdracht zal het aanrijden van locaties in de betreffende examenplaats zijn. Bij deze routeopdracht mag de kandidaat gebruik maken van een stratenboek of navigatieapparatuur. De tweede routeopdracht wordt uitgevoerd aan de hand van borden of aanwijzingen.

Tijdens het gehele examen staan veilig, comfortabel en sociaal verkeersgedrag centraal. Daarnaast wordt gelet op een energiebewuste omgang met het voertuig en op de interactie met de klant. Het examen straattaxi volgt er nog een extra mondelinge opdracht.

Ons advies is niet te lang te wachten met het aanvragen van het examen. Er vindt maar een beperkt aantal examens per dag plaats. Het theorie- en praktijkexamen moet je binnen één jaar afleggen.

Opleidingslocatie

De taxi lessen en het theorie-examen vinden plaats bij Theoriecentrum Schalkwijk, Italielaan 153 in Haarlem.

Examenlocaties praktijk

Het examen TVP (taxi praktijk) kan afgelegd worden bij divisie CCV van het CBR in de volgende plaatsen: Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch, Den Haag, Doetinchem, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Hoogeveen, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Roermond/Weert, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo, Vlissingen, Middelburg en Zwolle.

Chauffeur worden? Schrijf je nu in voor de taxi opleiding. We nemen snel contact met je op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Vragen

Heb je nog vragen over de taxi opleiding? Neem gerust contact met ons op.

Telefoon: 023 533 96 94.

Mobiel: 06-26054494

Email: info@cakmak.nl.

TOP